Landelijk museum weekend 25 en 26 april 2020

Ruim 140 jaar geschiedenis van printen en kopiëren te zien en ervaren

Gedurende de museumweek 2020 staan op zaterdag 25 en zondag 26 april 2020 de deuren van het Océ Museum open voor bezoekers. Océ biedt tijdens dit weekend de gelegenheid om ruim 140 jaar geschiedenis van het printen en kopiëren te zien en te ervaren.

Openingstijden: 10.00 uur tot 16.00 uur.
Leer meer over de producten en diensten en de spraakmakende historie van Océ.

Wat is er te zien?

In het museum wordt een overzicht gegeven van de ontwikkeling van het bedrijf van de familie Van der Grinten: van de boterkleurselfabriek (1877) tot aan het huidige wereldwijde onderzoek, ontwikkeling, productie en distributie van printerproducten en diensten rondom documenten onder de naam Océ (sinds 1970 de naam van het bedrijf). Er staan verschillende apparaten die de ontwikkeling van het bedrijf illustreren. Er zijn opstellingen die de blauwdruk, lichtdruk, kopiëren en printen in zwart-wit en kleur behandelen. Het laboratorium van Lodewijk van der Grinten is nagebouwd, waar hij, zijn zoons en kleinzoons chemisch onderzoek uitvoerden. Ook zijn er films en foto’s uit het verleden te bewonderen.

En de entree is gratis!

Océ museum

Het Océ museum is in 1982 door een groep enthousiaste medewerkers ontstaan om zo de bijzondere geschiedenis van het bedrijf te bewaren voor de toekomst. Het museum wordt voornamelijk gebruikt om het Océ erfgoed te presenteren aan collegae, relaties en mediavertegenwoordigers die vanuit de hele wereld een bezoek brengen aan het Europese innovatiecentrum van Canon Production Printing.

Adres:

St. Urbanusweg 43 (poort 35)
5914 CA Venlo

Informatie:

Voor meer informatie, neem contact op  via:
ocemuseum@cpp.canon of
Telefoonnummer: +31 77 359 3292