Digitaal Océ Museum

Een deel van de omvangrijke collectie van het Océ Museum is online toegankelijk gemaakt via https://digital.ocemuseum.nl
Het digitale museum is nog lang niet compleet, maar geleidelijk zullen steeds meer items (foto’s, documenten, video’s) worden toegevoegd.
Neem gerust eens een kijkje in onze digitale collectie.

Bekijk bijvoorbeeld eens een van de topstukken uit de collectie, het labjournaal van meneer Louis van der Grinten uit 1927:

Labjournaal O.C. – “Een afbeelding van een pagina uit een labjournaal van 1927. In dat jaar leverde Van der Grinten een nieuw gebruiksvriendelijk diazopapier zonder een zogenoemde azocomponent. Daarom noemde men dat nieuwe lichtdrukpapier: “O.C. papier”, een afkorting van “Ohne Componente”, ofwel: zonder component. Het werd al snel het nieuwe merk: “Océ”, dat in 1928 wettelijk werd gedeponeerd en dat tientallen jaren later – in 1970 – ook de naam van de onderneming zou worden. Dit maakt het tot een topstuk in de ontwikkeling van het bedrijf.”

Neem gerust eens een kijkje in onze digitale collectie: https://digital.ocemuseum.nl

Alle materialen (inclusief maar niet beperkt tot tekst, muziek, geluid, foto’s, grafische afbeeldingen, video, compilaties van gegevens, digitale downloads en software) en tenzij gespecificeerd of materiaal van derden waarnaar wordt gelinkt en/ of waarnaar wordt verwezen op de Océ Museum-website ( “Materialen”) zijn eigendom van Stichting Océ Heritage en zijn zakenpartners en worden beschermd door nationale en internationale auteursrechtwetten.

Auteursrechten van materialen van derden zijn onderworpen aan de rechtsgebieden die worden vermeld op de website van derden.

Stichting Océ Heritage machtigt u om het materiaal alleen voor uw persoonlijk, niet-commercieel gebruik te bekijken en of te downloaden; op voorwaarde dat u het werk van de Materialen niet wijzigt of reproduceert, deze niet voor publieke of commerciële doeleinden vermenigvuldigt of openbaar maakt, uitvoert, distribueert of anderszins gebruikt. Elk gebruik van de materialen op een andere website of netwerkcomputeromgeving voor welk doel dan ook is tevens verboden.