Episode #6: Software verbindt alles

In de 21ste eeuw verbinden smartphones en tablets mensen over de hele wereld. Maar verrassenderwijs blijft printen een van de grootste wereldwijde industrieën, met een een jaaromzet van bijna € 900 miljard. In 2020 steekt het de auto-industrie naar de kroon in waarde en is het meer dan achtmaal groter dan videogames.

Printen is veelomvattend – alles, van documenten en direct mail tot boeken en tijdschriften, tot grootformaat display graphics en verpakkingen. Het grootste deel wordt nog steeds geproduceerd op traditionele analoge drukpersen, maar een groeiend percentage wordt op commando digitaal gedrukt. En digitaal drukken is niet alleen machines. Toegesneden applicatiesoftware is net zo belangrijk.

In de vroege jaren 2000 bouwen de R&D-specialisten van Océ de digitale procesbesturingen in het hart van de Océ-printers, en de sotwaretoepassingen die documenten naar en door de printers sturen. Intussen bouwen dozijnen ontwerpers de bedieningseenheden die klanten in staat stellen om de workflow en printers te besturen.

Het is de 21ste eeuw. Een wereld van informatie op je scherm. Alles op het scherm kan worden geprint. En sotware knoopt dat aan elkaar.

1986 vandaag
Workflowbesturingen en softwaretoepassingen.