Stichting Océ Heritage koppelt het verleden van Océ aan het heden en de toekomst

In juni 2018 is Stichting Océ Heritage opgericht met als doel het erfgoed van Océ veilig te stellen en te presenteren. Ook zal de stichting de innovatieve kwaliteit van de producten van Océ uitdragen aan klanten, de arbeidsmarkt en aan de maatschappij.
Het bestuur wordt gevormd door Marcel Pennings (voorzitter), Reinie Wieringa (Secretaris), Carlo Schaeken (Penningmeester), Ernst Ullersma (Lid), Eric de Goeijen (Lid) en Elsemieke van Rossum (Lid).

De stichting presenteert het erfgoed van Océ op verschillende locaties.

Océ Museum als etalage

De belangrijkste etalage van de stichting is Océ Museum, St.Urbanusweg 17 (poort 35). Dankzij de inzet van een veertigtal actieve vrijwilligers en medewerkers en Museumdirecteur en Conservator, Jolijn Brouwers, is het Océ Museum dé locatie waar het verhaal van Océ te beleven is. In mei 2022 is de nieuwe expositie “Beleef de 7 innovatiestappen van Océ” geopend.

The Pulse of Innovation

Het erfgoed van Océ zal, naast Océ Museum, ook op andere plekken binnen Canon Production Printing en Venlo getoond worden. Zo is in de zomer 2018, in de hal van het CEC (2K), de expositie ‘The Pulse of Innovation’ geopend. Het is een resultaat van de samenwerking van BU Marketing & Communication met Océ Museum. Centraal staan de baanbrekende technologische innovaties van Océ, tussen 1877 tot nu. Ook is er een bijzonder erfstuk van Océ opgenomen in de expositie. Een, door de vrijwilligers van Océ Museum totaal gerenoveerde, Rétocé M2 (Dromedaris) uit 1938 verbindt het verleden van Océ met de hedendaagse apparaten die in het CEC te bewonderen zijn.