Episode #5: Kopieën worden documenten in een genetwerkte wereld

We zijn in de jaren negentig, en digitale tijden breken aan. Personal computers met tekstverwerkings-software komen in de plaats van schrijfmachines. Werkstations met CAD (Computer Aided Design) programma’s vervangen de tekentafel. In toenemende mate wordt alles verbonden via interne netwerken en het www (world wide web).

Documenten worden digitaal op het scherm gemaakt en op commando afgedrukt. In zwart-wit en steeds vaker in kleur. Kleine printers verschijnen overal op bureaus. Maar in grote organisaties is zo’n vloot aan bureauprinters kostbaar en inefficiënt.

Er is een betere oplossing: netwerk-printen, en Océ neemt de leiding. Gebruikers maken documenten op het scherm en sturen ze dan via het netwerk naar hun digitale mailbox in de betrouwbare Océ-printer op de gang, of beneden in de centrale repro-afdeling, of naar de copyshop op de hoek, of over de hele wereld via het www.

Digitale netwerkprinters van Océ voor kantoordocumenten en technische tekeningen worden marktleider in de Europa en de USA. De wereld is “genetwerkt”. Kopieën worden documenten. Océ is een van de wegbereiders.

In het midden van de jaren 1990 voegt het bedrijf een nieuwe dimensie toe aan zijn digitale aanbod. Océ koopt de Hochleistungsdrucker-divisie van Siemens-Nixdorf, met hoofdkwartier vlakbij München, Duitsland. Hiermee wordt Océ wereldleider in hoogvolume afdruksystemen.

1986 tot vandaag
Produktie van digitale fotogeleiders