Episode #7: Inkjet lanceert de toekomst van de Océ-traditie

In de eerste tientallen jaren van de 21ste eeuw groeit het digitale oplageprinten en beconcurreert de traditionele analoge druktechnieken. De markt eist kleurendrukken van de hoogste kwaliteit en op een grote variëteit aan media.

De technologie die aan deze eisen tegemoetkomt en groei mogelijk maakt is inkjet. Canon is de wereldleider hierin.

Met inkjet drukken klanten niet alleen gepersonaliseerde boeken, tijdschriften, posters en displays op commando. In toenemende mate printen ze op “dingen”, zoals behangpapier, panelen en en andere bouwmaterialen – allemaal bedrukt op een efficiënte manier in een gemakkelijk te begrijpen en geautomatiseerd werkproces.

Het is zelfs mogelijk om lagen inktdruppeltjes over elkaar heen aan te brengen in een techniek die “elevated printing” genoemd wordt. Dit maakt het mogelijk om braille en topografische kaarten met reliëf digitaal te printen, evenals reproducties van kunstwerken die elke penseelstreek van het oorspronkelijke schilderij behouden.

Op 1 januari 2020 wordt Océ omgezet in Canon Production Printing, een divisie van Canon, een van ’s werelds meest innovatieve bedrijven en een gerenommeerd merk.

Van de wereld van printen … naar het printen van de wereld. Canon Production Printing lanceert de toekomst van de Océ-traditie.

2007 vandaag
Produktie van kleureninkt en piëzo-elektrische printkoppen